Болт: Можех да бягам 9.80 сек и да спечеля олимпийска титла в Токио


Болт: Можех да бягам 9.80 сек и да спечеля олимпийска титла в Токио

Легендата в спринта Юсейн Болт каза, че е можел да се върне обратно на пистата, за да спечели четвърта поредна олимпийска титла на 100 м в Токио тази година. Според него резултата, с който Марсел Джейкъбс спечели златото, е бил напълно в неговите възможности.

 
35-годишният Болт каза пред АФП, че е разочароващо да гледа отложените игри 2020 г. от дома му в Ямайка, когато сънародниците му се провалиха и италианецът Ламонт Джейкъбс записа изненадваща победа.


“Наистина ми липсваше. Исках да съм там. Живея за тези моменти. Така че беше трудно да се гледа“, каза той в интервю от Дубай.

 

Болт доминираше в спринта едно поколение, като спечели осем златни олимпийски медала и загуби девети, когато неговият съотборник в щафетата 4х100 м от 2008 г. Неста Картър се провали на ретроспективен тест за допинг.


Първият олимпийски финал на 100 м след напускането на сцената от великия шоумен беше спечелен от Джейкъбс с 9.80 секунди на празен Национален стадион в Токио заради мерките около пандемията от COVID-19.


“Треньорът ми каза нещо в края на кариерата ми. Той каза: ‘Хората не стават по-бързи’. Аз ставах по-бавен.“ Никога не съм гледал на това по този начин", каза Болт.


"И това са фактите, защото много момчета всъщност не стават по-бързи. Започнах да се връщам назад във времето, така че за мен беше възможно да завърша за 9.80 сек."
Но Болт, който се занимава с футбол и музика след пенсионирането си, каза, че "всичко е свързано с мотивация", когато обмисля потенциално завръщане в Токио.


“За Олимпийските игри щеше да бъде различно. Винаги се появявам готов, защото мисля, че това е най-високото ниво, но вече направих всичко в спорта, така че всичко беше за мотивация“, каза още ямаеца.

 

sportal.bg


 

---


Последни новини
Завръщането на ГАЗ в България
Промени в Световната антидопингова агенция
Отиде си голям хокеист на България и спортен журналист
Новият СПРИНТ дойде с 204 стр. и написан от 22-а автори
Карамаринов вече е почетен председател на АБАФ, Пламен Кръстев е новият член борда
Коу и Карамаринов откриха нов атлетически комплекс в Белград
Тентоглу и Шпанович-Вулета са Атлети №1 на Балканите
Диамантената лига се завръща към класиката
Треньор получи доживотна забрана за масажи и сексуална злоупотреба
Коу за атлетките с високо ниво на тестостерон: Разпоредбите ни ще останат в сила