Арестуваха съпруга на убитата бегачка


Арестуваха съпруга на убитата бегачка

Съпругът на бронзовата медалистка на 10 000 м от световно първенство Агнес Джебет Тироп (Кен), която беше намерена мъртва в дома си в сряда, е арестуван.

 

Когато тялото на атлетката беше открито от полицията, се оказа, че тя е била намушкана с нож във врата. 25-годишната бегачка представяше родината си на последните Олимпийски игри това лято в Токио на 5000 м и завърши на 4-о място. Органите на реда първо призоваха съпругът на жертвата да се предаде, а след това обявиха, че са го задържали часове след престъплението в крайбрежния град Момбаса.

 

"Заподозреният е арестуван и е въдворен в полицейския участък на крайбрежния регион Чангамве, съобщи Том Макори, заместник-началник на участъка Северно Кейо. - Мога също така да потвърдя, че имаме в ареста основният заподозрян.”

 

Заподозреният Ибрахим Ротич е бил заловен от полицията, след като е забил колата си, с която се е опитвал да избяга, в изпречил се на пътя му камион. Въпреки катастрофата, Ротич не е с тежки наранявания и не се налага да бъде изпратен в болница, а направо е поставен под арест.

 

През миналия месец Агнес Тироп подобри световния рекорд на 10 м на 30:01 мин . Във визитката ѝ има бронзови медали от световните първенства през 2017-а и през 2019-а година на 10 000 м, а през 2015-а година е световна шампионка по крос-кънтри.


 

---


Последни новини
Завръщането на ГАЗ в България
Промени в Световната антидопингова агенция
Отиде си голям хокеист на България и спортен журналист
Новият СПРИНТ дойде с 204 стр. и написан от 22-а автори
Карамаринов вече е почетен председател на АБАФ, Пламен Кръстев е новият член борда
Коу и Карамаринов откриха нов атлетически комплекс в Белград
Тентоглу и Шпанович-Вулета са Атлети №1 на Балканите
Диамантената лига се завръща към класиката
Треньор получи доживотна забрана за масажи и сексуална злоупотреба
Коу за атлетките с високо ниво на тестостерон: Разпоредбите ни ще останат в сила