Спортният арбитражен съд отхвърли жалбата на бившия треньор на Мо Фара


Спортният арбитражен съд отхвърли жалбата на бившия треньор на Мо Фара

Спортният арбитражен съд (CAS) отхвърли жалбата на бившия треньор на Мо Фара - Алберто Салазар, който беше отстранен от спорта съобщава британската телевизия ВВС.

 

През октомври 2019 година Салазар и колегата му ендокринолог Джефри Браун бяха наказани за четири години заради нарушаване на антидопинговите правила. Разследване на независима комисия установи, че Салазар и Браун са използвали смеси от лекарства за повишаване на тестостерона на базата на L-карнитин при своите пациенти.

 

Ню Йорк Таймс съобщи, че Салазар принуждавал спортистите да употребяват забранени вещества, а тези, които отказвали, заплашвал с прекратяване на спонсорския договор.

 

Отбелязва се, че Салазар и Браун са били изслушани в рамките на седем дни през март. КАС скоро ще публикува пълната информация по случая.

 

Салазар беше треньор на Мо Фара от 2011 до 2017 година. През този период британският спортист спечели четири златни олимпийски медала (по два на 5000 и 10 000 метра), шест пъти стана световен шампион и пет пъти европейски.

 

На 31 октомври 2017 година Фара обяви, че прекратява сътрудничеството си със специалиста, като отбеляза, че причината за смяната на треньора не е допинг скандала.


 

---


Последни новини
Тренировки в капана на технологиите
Бизнесменът Румен Димитров, който управлява 5 басейна в София, говори в Студио СПРИНТ
10-теголмайстори в международния футбол според Сеза
Таланти от Видин и Пловдив са №1 в младежката атлетика
Добромир Карамаринов награди Атлет №1 на Европа за 2021 година
Да мислиш като победител: умствената нагласа в спорта
Арестуваха съпруга на убитата бегачка
Карамаринов беше избран за президент на Европейската атлетика
Намериха мъртва елитна атлетка
Кенийци спечелиха най-стария маратон в света