Маратон от Пловдив над всички на софийскяи Екиден Маратон


Маратон от Пловдив над всички на софийскяи Екиден Маратон

Маратон-Пловдив в състав Николай Начев, Саид Ел Отмани, Алекс Василев, Стефан Гаврил, Айуб Ел Бир и Стоян Владков стана победител в седмото издание на София Екиден Маратон.

 

Отборът преодоля дистанцията от 42.195 км за 2.06:21 часа. С това те поставиха и нов рекорд на трасето.

 

При жените над всички беше щафетата на „Лакомии“ (Джейн Димитрова, Лили Ангелова, Лина Георгиева, Памела Найденова, Гергана Ангелова и Десислава Николова). Детският щафетен маратон беше спечелен от тима на „Малките 5кмрънци“, следвани от „Костенец“ и „Сборен отбор“.

 

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов се включи в церемонията по награждаването на част от победителите, като връчи отличията на призьорите в надпреварата при държавните структури. С най-добро време финишира тимът на Министерството на отбраната (Станимир Беломъжев, Цветан Бисеров, Михаил Палов, Илия Куцаров, Желязко Желев и Красимир Анев), следван от Полицейски спортен клуб СДВР и CMDR COE. Спортният министър награди и първите три тима при корпоративните щафети, като първата позиция беше за „Летящите“.

 

“Поздравявам всички по случай днешния празник – 136 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Организаторите не са избрали датата за провеждане на „София Екиден Маратон“ случайно, защото чрез спорт може да се постигне най-голямото обединение на хората“, каза министър Андрей Кузманов по време на церемонията за награждаване на призьорите.

 

В “София Екиден Маратон“ 2021 участие взеха близо 60 отбора и над 280 бегачи. Надпреварата се проведе под патронажа на Японското посолство в България, като стартът на състезанието беше даден от Н. Пр. Хироши Нарахира.


 

---


Последни новини
Тренировки в капана на технологиите
Бизнесменът Румен Димитров, който управлява 5 басейна в София, говори в Студио СПРИНТ
10-теголмайстори в международния футбол според Сеза
Таланти от Видин и Пловдив са №1 в младежката атлетика
Добромир Карамаринов награди Атлет №1 на Европа за 2021 година
Да мислиш като победител: умствената нагласа в спорта
Арестуваха съпруга на убитата бегачка
Карамаринов беше избран за президент на Европейската атлетика
Намериха мъртва елитна атлетка
Кенийци спечелиха най-стария маратон в света