Отлагат Диамантената лига в Осло


Отлагат Диамантената лига в Осло

Турнирът от Диамантената лига в Осло (Нор), насрочен за 10 юни, беше отложен. Причината е пандемията от коронавирус. Новината съобщиха организаторите на надпреварата.
Решението идва след приетия план от норвежкото правителство за рестарт на масовите събития, в който обаче не са посочени точни дати. Поради тази причина организаторите се опасяват, че няма да могат да проведат състезанието до края на юни. Диамантената лига в Осло може да бъде пренасрочена за началото на юли - непосредствено преди Олимпиадата в Токио, и след нея - в края на август. Очаква се през следващата седмица ръководството на Лигата да уточни датите от календара, както за Осло, така и да обяви и други размествания за сезона. Първият старт би трябвало да е в Рабат (Мар) на 23 май.
През миналата година отпаднаха няколко турнира от Диамантената лига, а смяната на дати на провеждането на турнирите бяха сменяни нееднократно. Причината отново беше пандемията от COVID-19. Надпреварата в Осло обаче се проведе на 10 юни и беше първи турнир, дал светлина за атлетите. Организаторите успяха да предложат нов формат на международно състезание със стартове онлайн, което беше копирано и от други надпревари през 2020 г.


 

---


Последни новини
Кенийци спечелиха маратона на Варна, при жените – с рекорд
Смъртен случай на маратона във Варна
Георги Георгиев спечели Рън България
Младата Ясна Петрова влезе в топ 20 на Европа
Марк Славов с близо 73 м в Сплит
Дряново най-добър на 10 000 м в Русе
Сбогуваме се с Мончо Маринов
Четирима българи ще бъдат на европейската купа по хвърляния
Над 150 атлета бягаха в Луковит
Голям джакпот стимулира по-силни резултати в морската столица