www.youtube.com/embed/6n4yUTJdD5AЛека атлетика

Балабанов подобри рекорд в кроса


Балабанов подобри рекорд в кроса

Състезателят на СК Атлет-Мездра Иво Балабанов подобри рекорда за мъже на 8 км крос кънтри на California Baptist University (CBU) в Лос Анджелис, САЩ, в който той учи, при дебюта си в тази дисциплина. Това стана на състезанието Dixie State Cross Country Invitational 2021, което се проведе на 23 януари в Sand Hollow Golf Course в гр. Хърикейн, Юта.

 

В конкуренцията на 69 атлети от 7 щатски университета 23-годишният възпитаник на треньора Йоло Николов финишира втори, непосредствено след победителя Камрън Тод (Utah State University), който спря хронометъра на 23:40.5 мин.

 

Балабанов пробяга дистанцията за 23:45.3 мин, подобрявайки с 14.5 секунди досегашния рекорд на Калифорнийския баптистки университет на 8 км крос кънтри - 23:59.8 мин, поставен през 2016 г. от Валентин Робърт.

 

В отборното класиране мъжкият тим на CBU се нареди на трето място. Първи е тимът наUtah State University, следван от тозина Southern UtahUniversity.

 

Това е втори рекорд на Калифорнийския баптистки университет, който Иво подобрява, откакто стана студент в Щатите. На 5 декември на турнира Sound Running Track Meet 2020 в Сан Хуан Капистрано, Калифорния той коригира върховото постижение на CBU на 10 000 м на писта. Роденият в Благоевград атлет пробяга дистанцията за 28:43.33 мин - негово лично постижение (PB) и трети резултат в историята на тази дисциплина в България.


 

---


Последни новини
 МОК окуражава, но не задължава олимпийците да се ваксинират
Обявиха състава ни за европейското първенство в зала
Инна Ефтимова в Студио СПРИНТ: Имам сили за финал на европейското
МОК започва диалог с Бризбън за домакинството на Олимпиада 2032
Победа с рекорд за Ценов, още два бронза за българите в Белград
Американец подобри световния рекорд на 60 м с пр.
Руските атлети пропускат европейското в зала
Трибоят става четирибой от 2022 г.
Пушене и спорт - съвместимо ли е или не
Голямо име в биатлона се нуждае от средства за лечение