www.youtube.com/embed/6n4yUTJdD5AЛека атлетика

Игри без публика или само с японски зрители


Игри без публика или само с японски зрители

Въпросителните около провеждането на отложените с година Олимпийски игри в Токио не са малко. Спортисти и публика се подготвят за състезанията под петтре преплетени кръга през лятото, но все още не е ясно как ще бъдат организирани състезанията.

 

„Надяваме се Олимпиадата да се проведе, коментира в „Тази сутрин по bTV  министърът на младежта и спорта Красен Кралев. - Има много сложни отношения между Международния олимпийски комитет (МОК) и японското правителство, тъй като МОК ще настоява на всяка цена Игрите да се състоят. Загубите за тях ще бъдат над 70 млрд. долара от евентуално непровеждане на Олимпийските игри. Подобно нещо се е случвало два пъти - през 1916 г. в Берлин и 1940 г. в Токио, заради Първата и Втората световна война. Ако Олимпиадата сега се отмени, ще бъде много тежък удар за световния спорт. Спортът ще се промени коренно, ще осъмнем в съвсем друга реалност. Голяма част от международните федерации зависят от приходите от Игрите, за голяма част от тях това е основният източник на средства и са заплашени от тежка финансова криза. Японското правителство трябва да даде гаранция, че Игрите няма да са опасни за здравето и на тяхното население, и на спортистите, които участват. Аз очаквам някакъв компромисен вариант. Възможни са варианти за провеждане на Игрите без публика или само с японски зрители, но ще видим.”

 

Спортният министър заяви, че очаква добро представяне на българските състезатели на предстоящите Летни олимпийски игри в Токио. “Въпреки пандемията и ограниченията направихме всичко възможно спортистите ни да се подготвят при максимално добри условия”, каза Кралев.


 

---


Последни новини
 МОК окуражава, но не задължава олимпийците да се ваксинират
Обявиха състава ни за европейското първенство в зала
Инна Ефтимова в Студио СПРИНТ: Имам сили за финал на европейското
МОК започва диалог с Бризбън за домакинството на Олимпиада 2032
Победа с рекорд за Ценов, още два бронза за българите в Белград
Американец подобри световния рекорд на 60 м с пр.
Руските атлети пропускат европейското в зала
Трибоят става четирибой от 2022 г.
Пушене и спорт - съвместимо ли е или не
Голямо име в биатлона се нуждае от средства за лечение