Планират специална медицинска концепция за олимпийското село


Планират специална медицинска концепция за олимпийското село

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах потвърди, че организаторите в Япония планират специална медицинска концепция за олимпийското село за игрите в Токио през следващата година във връзка с пандемията от коронавирус.

 

В чат в "Инстаграм" с германския състезател на копие Йоханес Фетер Бах заяви, че работна група обмисля "как да се постигнат възможно най-добрите мерки за сигурност в селото". "Селото е там, където Игрите са живи, където сърцето на Игрите бие. Този път не може да бъде толкова социално, колкото бихме искали да е и как сме свикнали да бъде, каза Бах. Отборите и спортистите трябва да бъдат разделени в "балони", а на местата за храна ще се сервират само пакетирани ястия.

 

Японският икономически вестник "Nihon Keizai Shimbun" съобщи, че селото, което се очаква да приюти около 30 000 спортисти и служители, ще разполага със собствена медицинска инфраструктура, за да предотврати разпространението на вируса в други райони на японската столица.

 

В публикацията се казва, че в селото се планира център за вземане на тестове. Всички с леки симптоми ще бъдат изолирани близо до селото, докато тези със сериозни симптоми ще бъдат прехвърлени в лечебни заведения. Игрите в Токио бяха отложени с една година заради пандемията. Сега организаторите от МОК и Япония работят по различни сценарии за това как да се организират олимпийските игри на фона на здравната криза.


Последни новини
 Организаторите на Олимпиадата връщат парите за 800 000 билета
Габриела Петрова е Атлет на България за 2020 г.
Тестват олимпийците на всеки ччетири дни
Клуб Павел Павлов отново сред лидерите у нас
Как е ограничен спортът в Европа
Синът на Цвети Кирилова стана евромедалист в бокса
Томас Бах е единственият кандидат за президент на МОК
Руската федерация с нов президент
Спортна рехабилитация на белите дробове след Covid-19
Мерките срещу COVID-19 оскъпяват Игрите в Токио с почти 1 млрд. долара