Руснаците намериха пари да платят глобата


Руснаците намериха пари да платят глобата

Руското министерство на спорта реши да отпусне еднократна субсидия на федерацията по лека атлетика за развитието на спорта, както и за изплащане на дълга към Световната атлетика.

 

На 12 март Международната федерация по лека атлетика наложи глоба от 5 милиона долара на руската централа за участието на ръководството на организацията, начело с Дмитри Шляхтин, във фалшифициране на документи по делото на спортиста Данил Лисенко. Освен това руската федерация трябва да възстанови на международната разходите по делото в размер на 1.31 милиона долара.

В края на юли министърът на спорта на Руската федерация Олег Матицин заяви в писмо до ръководството на Световната атлетика, че дългът ще бъде изплатен до 15 август.

"Отчитайки кризисната ситуация в руската атлетика, Министерството на спорта взе безпрецедентно решение да отпусне еднократна субсидия на федерацията по лека атлетика за развитието на спорта, включително за погасяване на дълга към Световната атлетика. Един от приоритетите на Министерството на спорта на Русия е развитието на атлетиката в страната (елитни спортове и масови спортове), подготовката на спортен резерв, защитата на интересите на руските спортисти, възстановяването на правото на руските спортисти да участват в международни състезания, подновяването на пълноправното членство на руската федерация в Световната атлетика", обявиха от министерството.


Последни новини
Бах: Олимпиада ще има без или с ваксина срещу COVID-19
За трети път Аз и бягането - синоним
Световната атлетика удължи срока за съдбата на Русия
Ивет Лалова: Може да бягам и на 40 години
България дава най-малко пари за спорт от целия Европейски съюз
Издават алманах за най-добрите спортни треньори в Пловдив
Набира се група за треньорска квалификация Лека атлетика
Марк Славов: Предпочитам копието пред милион долара
20 г. от олимпийската титла на Тереза Маринова
Предлагат промени в Закона за физическото възпитание и спорта