Балканските първенства започват, някои обаче отпадат


Балканските първенства започват, някои обаче отпадат

Балканските шампионати за летния ще започнат на 23 август с полумаратона в Загреб, Хърватия. Досега 11 федерации са дали заявки за този балкански шампионат.

 

На виртуална среща на изпълнителното бюро на Балканската атлетика (АБАФ) на 10 август (понеделник) бяха изяснени и още няколко детайла за предстоящите балкански шампионати.

 

Първенствата на АБАФ за юноши и девойки под 20 г. в Турция на 12-13 септември, и за мъже и жени в Румъния на 19-20 септември, засега не са отложени или отменени. Епидемиологичната ситуация в двете страни е динамична, но провеждането на състезания не е забранена. От АБАФ очакват обаче предварителните заявки от държавите-членки, за да се прецени дали организацията по шампионатите ще продължи. За първенството за юношо и девойки ще се изисква минимум 11 страни да подадат желание за участие, а за шампионата за мъже и жени - 14. 

 

Балканският шампионат по маратон в Кюстендил е на 13 септември, а домакините са подготвени за провеждане на състезанието по всички правила и мерки за сигурност.

 

Със сигурност от календара отпада балканския шампионат за юноши и девойки под 18 г., които трябваше да се проведе на 5 септември в Кралево, Сърбия, тъй като в страната няма разрешение за провеждане на спортни събития.


Последни новини
Бах: Олимпиада ще има без или с ваксина срещу COVID-19
За трети път Аз и бягането - синоним
Световната атлетика удължи срока за съдбата на Русия
Ивет Лалова: Може да бягам и на 40 години
България дава най-малко пари за спорт от целия Европейски съюз
Издават алманах за най-добрите спортни треньори в Пловдив
Набира се група за треньорска квалификация Лека атлетика
Марк Славов: Предпочитам копието пред милион долара
20 г. от олимпийската титла на Тереза Маринова
Предлагат промени в Закона за физическото възпитание и спорта