Габи Петрова ще защитава титла в Турку, излъчват я по БНТ3


Габи Петрова ще защитава титла в Турку, излъчват я по БНТ3

Габриела Петрова ще защитава позицията си на най-добрата европейка в тройния скок през сезона на турнира от Континенталния тур във финландския град Турку тази вечер.

 

Състезателката на Атанас Атанасов води в ранглистата с 14.38 м, които регистрира на турнир „Пловдив“ преди почти месец. Най-сериозната конкурентка на Габи в Турку ще е втората през годината в Европа, местната любимка Кристина Мякеля, която скочи 14.30 м. Европейската вицешампионка в зала от Прага ще защитава и титлата си от миналата година в Турку. За Спортист №1 на България за 2015 г. това ще е и загрявка преди старта и от Диамантената лига в Монако на 14 август. Атлетката на Локомотив-Пловдив загря за старта във Финландия с титла от националния шампионат с щафетата на 4х100 м, където бяга на последен пост за пловдивчанки.

 

Турнирът в Турку ще бъде дебютен в златното ниво на новосъздадения Континентален тур, което обединява 7 турнира. Изключително силна се очаква да бъде конкуренцията в хвърлянията. В пряк сблъсък на диск ще влязат световният шампион Даниел Стол (Шв) и европейският първенец Андриус Гуджиус (Лит). Германска ще бъде битката в хвърлянето на копие, където един срещу друг ще застанат златният медалист от световното първенство през 2017 г. Йоханес Фетер и европейският вицешампион Андреас Хофман. В бягането на 110 м с препятствия ще стартира №1 на континента Паскал Мартино-Лагард (Фр).

 

Турнирът ще бъде излъчван във вторник вечер от 19 часа по БНТ3. Още 4 турнира от Континенталния тур ще бъдат излъчвани по БНТ 3 в следващия месец и половина – на 19 август в Секешфехервар (Унг), на 23 август в Токио (Яп), на 6 септември в Хожув (Пол) и на 26 септември финалната надпревара на веригата в Найроби (Кен).


Последни новини
Бах: Олимпиада ще има без или с ваксина срещу COVID-19
За трети път Аз и бягането - синоним
Световната атлетика удължи срока за съдбата на Русия
Ивет Лалова: Може да бягам и на 40 години
България дава най-малко пари за спорт от целия Европейски съюз
Издават алманах за най-добрите спортни треньори в Пловдив
Набира се група за треньорска квалификация Лека атлетика
Марк Славов: Предпочитам копието пред милион долара
20 г. от олимпийската титла на Тереза Маринова
Предлагат промени в Закона за физическото възпитание и спорта