Лека атлетика

И световното първенство може да се премести с година


И световното първенство може да се премести с година

Световното първенство по лека атлетика в Юджийн (САЩ) може да бъде пренасрочено с една година заради отлагането на Олимпиадата в Токио. От Световната атлетика разглеждат различни варианти, като най-вероятно шампионатът ще бъде преместен за 2022 г.

 

По програма световното по лека атлетика е насрочено за 6-15 август 2021 година, но по всяка вероятност Олимпийските игри в Токио ще се проведат в този период и това ще принуди организаторите да търсят нови дати за атлетиката.

 

„Ние приветстваме решението на МОК и японското правителство да отменят Олимпийските игри в Токио за 2021-а година, съобщиха от Световната атлетика. - Това ще даде повече време и увереност на атлетите, техническите лица и доброволците в тези несигурни времена.

 

Атлетиката ще продължи да планира еднодневните турнири през 2020-а, които ще започнат и свършат по-късно от предвиденото, така, че атлетите от всички краища на света да могат да се подготвят нормално и без риск за здравето си. Това ще им помогне и да достигнат до върхова форма през 2021-а година.

 

Според това ние ще преструктурираме системата за квалификация за Олимпийските игри заедно с МОК и ще уведомим атлетите, какви за възможностите им за олимпийски квоти.

 

Световната атлетика е готова да координира алтернативните дати за игрите през 2021-а с МОК и другите олимпийски спортове.

 

След дискусия с организационния комитет на световното първенство по атлетика през 2021-а година в Юджийн, Орегон, САЩ (6-15 август 2021) сме готови за промяна на датата. Американските ни партньори от Орегон 21 са готови и за провеждане на шампионата през 2022-а година.“


Последни новини
Японски епидемиолог е песимист за Олимпийските игри догодина
Михамбо ще тренира при Карл Люис
Имаме нужда от вашата подкрепа
Арена Бургас готова през декември
Последното интервю на Цено Ценов
Новогодишният пробег в Правец влиза в Балканския календар
Един от колосите на хвърлянето на чук с кръгла годишнина
Откриват изложба Спортът в София през годините
Отмениха Бостънския маратон за първи път в историята му
Лишиха варненски атлети от часовете им за тренировка