Ниа Али спечели първата си титла в хърделите на открито


Ниа Али спечели първата си титла в хърделите на открито

Двукратната световна шампионка на 60 м с пр. Ниа Али (САЩ) спечели и първата си титла на 100 м с пр., след като триумфира във финала на дисциплината по време на първенството на планетата в Доха (Кат).

 

С 12.34 сек Али спечели  първия си изобщо медал от такъв форум и изравни второто по сила постижение на световен шампионат на 100 м с пр. и застана до Гинка Загорчева. Българката беше №1 също с 12.34 сек в Рим 1987. С резултата си Али се изкачи до деветото място за всички времена. Ниа, която е олимпийска вицешампионка от Рио 2016, стана майка през юни 2018 г., а първото й дете е родено през 2015 г. Партньор на хърделистката е носителят на два медала от Доха спринтьорът Андре Де Грас (Кан).   

 

Рекордьорката на планетата  на 100 м с пр. с 12.20 сек Кендра Харисън (САЩ) заслужи сребърния медал с 12.46 сек. Бронзовата позиция е за световната шампионка от 2015 г. Денил Уилямс с 12.47 сек.

 

Али и Харисън осигуриха 15 и 16-и медал за САЩ в дисциплината на първенството на планетата. Американките са лидер по този показател с осем златни, пет сребърни и три бронзови отличия. На сметката на Ямайка вече има девет медала, като сега един добави Уилямс.


Последни новини
Ивет Лалова: Химията създава чудовища - видео
Къде отиват излишните килограми при отслабване
Йорданка Донкова награди Атлетите на Враца
Фотогалерия от награждаването на Мис и Мистър BGathletic.com
Супер герои или супер жени - наричайте ги както искате
Наградихме Мис и Мистър BGathletic.com на стилна церемония
Гледайте на живо награждаването на Мис и Мистър BGathletic.com
В помощ на обучението в техниката на тласкане на гюле
Kенийка подобри световния рекорд в маратона
Мицов и Нинева стана шампиони в маратона